Redőny

A redőny a külső árnyékolók legkedveltebb és legtöbb előnnyel bíró fajtája.

Redőny

Véd a tűző naptól, esőtől, télen a hidegtől, széltől, sőt még a betörők dolgát is nagy mértékben megnehezíti.

Redőnyök fajtái: külső tokos redőny, vakolható tokos redőny, belső tokos redőny.

Redőny anyaga lehet: alumínium, műanyag.

Külső tokos és vakolható tokos redőnyöket a tokba integrált rolós szúnyoghálóval is szerelünk.
Alumínium redőnyöket motoros, távirányítós változatban is készítünk.

Redőnyt szeretne? Akkor Ön a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk, ha minőségi redőnyre van szüksége!

 

Az alumínium redőny előnyei

 
Amikor valaki elhatározza, hogy szeretné redőnnyel felszerelni otthonát, biztosan felmerül a kérdés, hogy a műanyag vagy az alumínium redőnyöket érdemes-e választani. Minkét típusnak megvan a maga előnye, ám az alumínium redőny az alapanyagából adódóan valamivel drágább. Nézzük, miért érdemes mégis megfontolni, hogy ezt válasszuk!

Az árnyékolók mindig nagy szerepet játszanak a lakás hűvösen tartásában nyáron, illetve abban, hogy télen ne szökjön ki a meleg otthonunkból. Az alumínium redőny kiváló hő- és hangszigetelő képességgel rendelkezik, így a lakást kellemesebb hőmérsékletűvé és csendesebbé is varázsolja. Másik nagy előnye a strapabíróság és a hosszú élettartam. Ez egyrészt betörésvédelmi szempontból is nagyon jó, másrészt kevésbé sérülékeny például viharos időben is. Az alumínium redőny hosszú éveken át képes szolgálni tulajdonosát.

Amennyiben Ön is az alumínium redőny mellett döntött, vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérje ajánlatunkat! Ha kérdése van, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

A redőnyök előnyei

 

A redőnyök elsődleges feladata a beeső fény mennyiségének szabályozása. Emellett természetesen az sem elhanyagolható tény, hogy a redőnyök korszerű változatai a helyiség hőmérsékletét is jelentősen befolyásolják.

Leeresztett állapotukban, nyáron érzékelhetően csökkentik a helyiség hőmérsékletét, és a redőny lamellái között lévő nyílások még a légcserét is kitűnően biztosítják. Télen, a teljesen leeresztett felületű redőny pedig jelentősen gátolja a belső tér hőleadását. Ennek mértéke természetesen jelentősen függ a redőny szerkezetétől és alapanyagától.

A mai korszerű redőnyök többnyire több cellás műanyag lamellákból, illetve kétrétegű alumínium profilanyagból készülnek. A műanyag redőnyök ugyan nagyon közkedveltek, ám hosszú távon az alumíniumból készült társaik az előnyösebbek, mivel élettartamuk akár több évtized is lehet.

Ha Ön is korszerű és gazdaságos árnyékolási megoldást keres, bátran keresse fel szakembereinket, és válassza ki az Önnek megfelelő redőnyt! Tapasztalt, profi csapatunk készséggel segít Önnek mindenben!

Képgalériánkban megtekintheti redőny referencia képeinket!

Redőny

Milyen típusai vannak a redőnyöknek?

A redőny, mint az árnyékolástechnikai eszközözök egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb változata, ma már sokféle típusban, különféle anyagokból, és más-más működési elvvel léteznek. A megfelelő választás rajtunk múlik.

A lamellák anyagának szempontjából a redőnyök két fő típusa az alumínium és a műanyag. Árnyékolás tekintetében mind a kettő tökéletesen megfelelő. Bizonyos tekintetben az alumínium redőny jobban bírja a nagy igénybevételt, strapabíróbbnak mondható. Árban az alumínium redőny kicsit magasabb, de ez pont az előbbi előnyének tudható be. Hőszigetelésben sem számottevően magas különbség: az alumínium jobbnak mondható. A műanyag redőny kedvező árfekvésű, emellett megjelenése tökéletesen igényeinkre szabható.

A működési elvet tekintve a redőny lehet befelé vagy kifelé tekeredő, a szerkezet működésétől függően. A redőny mérete megegyezhet az ablakéval vagy lehet annál valamivel nagyobb. Attól függően pedig, hogy a feltekert lamellák hol helyezkednek el, lehet külső vagy belső tokos.

A megfelelő redőny kiválasztásának sok szempontja van, amit érdemes figyelembe venni és átgondolni.

Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, és találjuk meg közösen az Ön otthonában ideális megoldást!

Redőny

A vakolható tokos redőny beépítéséhez az ablak fölötti áthidalók elkészítése előtt konzultáció szükséges a megfelelő méret kialakításához.

A külső tokos műanyag redőny igényesebb változata a REDEXTRA redőny.

Az alaptípusú redőnytől a következő tulajdonságokban tér el:

  • Rozsdamentes anyagból készül a tokja (míg az alap típusúnak szinterezett acél lemez).
  • Gumibetét van a sínben, ezért nem zörög, ha fúj a szél (az alap típuséban nincs ilyen).
  • Golyóscsapágyakon forog a henger, amire felgördül a redőnyléc (az egyszerűbb változatéban egy fém csap forog egy lyukban).
  • Rejtett ütközője van, ezért felhúzott állapotban több fényt beenged (az alap típusnál ott van a két kiálló ütköző az alsó redőnylécen).
  • Vékonyabb, de erősebb a lába (sínje). (az alap típusé 4x6cm., a REDEXTRA redőnyé 5.3×2,2cm.vastag falú).
  • Be lehet szerelni gyártáskor a redőnytokba a rolós szúnyoghálót (ami így olcsóbb, és szebb), míg az egyszerűbb típusnál csak kívülről a redőny sínre külön tokba.

A műanyag redőny egész évben hasznos!

Napjainkban rengeteget lehet hallani a klímaváltozásról, szinte a csapból is ez a téma folyik. Ez fontos is, mert az embereket tájékoztatni kell arról, hogy mit tehetnek egyénileg a környezetvédelem érdekében. Annak, aki ebből szeretné kivenni a részét, rengeteg lehetősége van. Ezeknek csak az egyike a keletkező hulladékmennyiség csökkentése, hiszen legalább ugyanilyen fontos, hogy próbáljunk minél kevesebb energiát felhasználni. Ebben van segítségünkre egy hatékony árnyékolóeszköz, például a műanyag redőny.

A műanyag redőnnyel tulajdonképpen egy plusz, jól hőszigetelt réteget kapnak az ablakok, aminek köszönhetően még a legnagyobb forróságban is jelentősen lelassíthatjuk a lakás felmelegedését, csökkentve ezzel a klímahasználat gyakoriságát. A műanyag redőny előnyeit télen is élvezhetjük, mert ekkor a meleg bent tartásában segít, így a fűtésen spórolhatunk vele.

Ha kérdése van a műanyag redőnyökkel kapcsolatban, bátran keressen fel minket! Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy mielőbb elláthassuk otthonát egy hatékony árnyékolóval, amivel csökkentheti otthona energiaigényét!

Miért fontos az árnyékolás?

Több szempontból is érdemes redőnyöket használni, hiszen az ablak megfelelő árnyékolása nagyban hozzájárulhat a szobahőmérséklet szabályozásához. A hőszabályozás ezen természetes, egyszerű és energiatakarékos módja az egyik leghatékonyabb lehetőség.

A legjobb árnyékolási megoldás, az ablaküveg elé, kívülre elhelyezett árnyékolóredőny, napellenző, spaletta, vagy roló. Kevésbé hatékony megoldást jelent a két üveg közé helyezett árnyékoló.

A minőségi árnyékolástechnikai eszközök egyidejűleg több funkciót is betölthetnek. Ezért a megfelelő technikai megoldás kiválasztásához elengedhetetlen az igények pontos megfogalmazása.Ilyen szempont, hogy ha a sötétítés mellett a hőszigetelés is cél, a legjobb eredményt a hagyományos redőnyöktől várhatjuk.

Ha egyidejűleg a szoba hangulatát is fel akarjuk dobni, sötétítőfüggönyt vásárolhatunk. Amikor viszont szabályozott mennyiségű, és irányú fényre van szükségünk, indokolt a reluxa, vagy a szalagfüggöny beszerzése. Természetesen minden megoldásnak vannak előnyei és hátrányai is, ezért fontos már az elején eldönteni, hogy melyik szobában milyen árnyékoló lenne a legjobb megoldás.

Vásároljon nálunk minőségi redőnyöket! Lépjen kapcsolatba velünk, kollégáink készségesen állnak az Ön rendelkezésére!

Redőny

Alumínium redőnnyel a betörések ellen

Az alumínium redőny nemcsak az ablakunkat védő árnyékolástechnikai megoldás, hanem kiváló fizikai védelem betörés ellen is. A legtöbb betörés ablakokon keresztül történik, azonban redőny felszerelésével ennek esélye jelentősen csökkenhet.

A tolvajok sokszor azért sem kísérlik meg a betörést, mert a redőnytől nem látnak be, nem tudhatják, hogy üres-e a lakás, van-e bent házőrző kutya, illetve vannak-e egyáltalán olyan értékek, amik miatt megéri kockáztatni. Továbbá jelentős kockázatot jelent az alumínium redőnyön való áthatolás: sokáig tart és nagy zajjal jár, ami könnyen felkelti nem csak a szomszédaink figyelmét, hanem a járókelőkét is. Az alumíniumot nem lehet egyszerű eszközökkel átvágni, ez erősebb, speciálisabb szerszámokat igényelne.

Az alumínium redőny egyszeri beruházással hosszú éveken át jelenti majd a magánélet védelmét.

Válassza Ön is az alumínium redőnyt és vele együtt a biztonságot! Fizikai védelem az ablakokra, hogy biztonságban tudhassa családját, amíg távol van otthonától!

Redőny

Árnyékolástechnika télikertek esetében

A természet szépségéhez semmi sem fogható, így nem csoda, hogy az emberek egyre közelebb szeretnék tudni magukhoz, melynek a legjobb módja egy saját kert kialakítása. Azonban vannak növények, melyek nem viselik el a szélsőséges időjárást, így a téli hónapok során fedett helyre kell őket menekíteni. Erre a célra a legoptimálisabb megoldás egy télikert, mely a növények ideális teleltetésén túl számos előnnyel bír.

A télikertek alapvetően fényárban úsznak, ám csakúgy, mint otthonunk többi helyiségénél, itt is fontos a megfelelő árnyékolás kialakítása, hiszen télen is számolni kell napsugárzással, mely egyes növényekre károsan hat. A legköltséghatékonyabb megoldást a redőnyök biztosítják, melyek igen széles kínálatban állnak szolgálatunkra, és árnyékolástechnikában is élen járnak. Míg az alumínium redőnyökkel exkluzívabb hatást érhetünk el, addig a műanyag verziók költséghatékonyabb kivitelben tetszelegnek.

Mindkét verzió esetében találkozhatunk egyedi kialakítással, különleges színekkel és specifikus tulajdonságokkal, ezért érdemes a témában alaposabban tájékozódni, vagy kikérni egy szakember tanácsát.

Ha Önnek is a megfelelő árnyékolásra van szüksége, hogy optimálisan alakíthassa a fényerősséget a télikertben is, forduljon hozzánk bizalommal!

Redőny

 

Tekintse meg további termékeinket: Szalagfüggöny, Reluxa.

 

Kérje ingyenes árajánlatunkat!

 

 
Online látogatók: Összes látogató:
 
Név: Barna Zoltán
Telefon:06-23 / 368-016
Mobil:06-20 / 942-9676
E-mail:info@erdiredony.hu
Elérhetőségek